Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

125 - årsjubileum

  

Bataljonen oppstilt på Krohnengen skole

Dette er Wesselengens eksersisplass og korpset har hatt en oppslutning de siste årene på rundt 50 gutter under korpsets fane. Rekrutteringen har ikke vært en enkel oppgave, mange av korpsets gutter bor andre steder.

Gratulanter oppstil og klar for avmarsj til Krohnengen skole

Her står byens gratulanter oppstilt med fanegarder klar for marsj i Wesselengens strøk opptil Eidemarken og Krohnengen skole. Det ble en kald og regnfull jubileumsfeiring, himmelens sluser åpnet seg over alle fremmøtte på skoleplassen.

Gamlekarer i spissen opp Nye Sandviksvei

Wesselengens Gamlekarer er en trofast gjeng som gjør mye for de aktive. De har et godt samarbeid og gjør en god innsats når de aktive ber om hjelp.

Landturen til Danmark.

Sjefen og guttene samlet på Flesland

Her sitter Wesselengens gutter klar for "take off" til Danmark. Reisefeberen har lagt seg en smule, mens flyskrekken sniker seg innpå noen få av foreldrene. Buekorpsgutter e' ikkje redd for verken fly eller reiser. Flyet gikk direkte til reisemålet og turen var fin, men en god utsikt over landskapet under guttene.

Wesselengens Bataljon på dansk jord

Endelig! No måtte de marsjere forsiktig for danske billister er ikkje vant med marsjerende gutter i veiene. "Tenk, dåkkar tromming i Danmark?" Det e' som det sies: - "Det er dailigt å være norsk/buekorpsgutt i Danmark".

Wesselengens Bataljon oppstilt ved Legoland

Legoland var selve hovedmålet for flere av guttene i Wesselengens Bataljon. Her står de oppstilt som perler på en snor og venter på sjefens befriende ordrer til å få boltre seg i denne parken. Turistene tok selvfølgelig bilder som om vi skulle ha vært en amerikansk president. - E' vi ikkje stilige, ka!?"

 Bergen som Legoby

Då vi så dette var det nåkken som fikk "den" hjemlengselen. Nåkken trodde vi var kommet hem, men så vel var det ikkje. Jo, her ser vi en miniatyr utgave av Bergen og bryggen og litt av fjellsiden.

 

Det er sengetid og disse er godt rustet for putekrig

- "Vel, det e' ikkje sengetid enno, først slokket di lyset, men ka gjør no det?" Vi e' klare med skjold og puter og slåss til v sovner, like gøyt hver gang.

Flyreisen hjem til Bergen

Heme best og borte bra! No e' vi på vei hem til Eidemarken og Bergen. Vi har hatt det utrolig gøyt og kan bare si til alle andre buekorpsguttar, Ta turen te Danmark! Her får dåkkar en stor opplevelse og minner for livet. Helland'en e' en kjempe dyktig sjef og uten han hadde vi'kkje fått så mye te.

Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-04-13 (4092 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©