Innhold

Hjem

Historia  History 

Historikk

Dræggens Buekorps

Fjeldets Bataljon

Laksevågs Bueskyttere

Lungegaardens Buekorps

Løvstakkens Jægerkorps

Markens Bataljon

Mathismarkens Bataljon

Nordnæs Bataillon

Nygaards Bataljon

Sandvikens Bataljon

Skansens Bataljon

Skutevikens Buekorps

Sydnæs Bataljon

Vågens Bataljon

Wesselengens Bataljon


Powered by

Årene 1945 til 2000





Den 22. mai 1945 var det annerledes for glad var en for at krigen var over, men var vanskelig med å starte opp buekorpsene. Sandviks sjefen ankom Skansen med en oppmuntring av de sjeldne, han overrekte skanse sjefen Ørneordenen, den høyeste ordenen til Sandvikens Bataljon. I 1951 valgte Skansens Bataljon å marsjere om lørdagene og har siden gjort det. Skansens, Verftet og Mathismarkens hadde en felles idrettsdag i 1954 og Skanseguttene hevdet seg godt.

Den 26. juni 1958 defilerer Skansens Bataljons fanegarde for Kong Olav og Prinsesse Astrid, og det på Festplassen. Skansens, som andre buekorps, merket nedgang i oppslutningen på 60 tallet. Med en landturer til Skottland i 1960 til Danmark i 1965 og til London i 1970, da burde Skansens oppleve nye tider og høyder. Men først ved 110 års jubileet i 1970 kom oppturen.

70 tallet ble en tid der Skansens var et stabilt stort korps, med felles utmarsjer med Sandvikens og Mathismarkens. Turen gikk til Stemmemyren ballplass. Så bar det til Mulebanen med musikk og avslutning. Skansens har over flere år hatt en imponerende oppslutning på 80-tallet, samt også en del år på 90-tallet. Bataljonens tilholdssted er oppe i Skansens Brannstasjon. Skanseguttene er nøye med uniformeringen med sort jakke, hvitt belte, sorte slips og sokker, hvit skjorte og sorte pussede sko.

Skansens Bataljon marsjerte inni 1999 sesongen med ca. 55 gutter på linje første gang. Det hele startet med en vinterferie en Skansegutt aldri vil glemme. En skulle tro at Skansens gutter var Liverpool fans av de helt store. Det ble med en tur over "dammen" til Liverpool og engelsk fotball," - for en opplevelse". Bataljonen hadde innmeldt 102 gutter og korpset vokste seg større utover i 1999.

Skansens Bataljon gjorde et godt inntrykk på 17 mai og var blant de største buekorpsene i Bergen. Skansens Bataljon fyllte 140 år den 22. mai og pyntet byens utsikt til fest atter engang. En stor sesong med mange festligheter var i vente. Skanseguttene kan fest og vet hvordan det skal gjøres. Korpset startet opp alt den 26. februar på Skansen i år 2000. Den nye sjefen het Bjørn Ove Kristiansen og skulle lede korpset inni det nye milleniumet og ved det årets store jubileum den 22. Mai. Det ble planlagt en buekorps - staffet opp på Fløyen og en håpet at buekorpsene deltok og viser sin iver innen idrett. Dette kunne også bli en styrkeprøve og en ny tradisjon som passer fint inn blant buekorpsenes aktiviteter året rundt.

Skansens Bataljon fylte da 140 år.

Skansens gutter har de siste årene hatt en variert oppslutning fra 60 til 100 gutter under korpsets grønne fane. Skansen ble i år 2000 kåret til byens beste buekorps på 17. mai av internettsiden "Buekorpsene i Bergen". På 17. mai 2001 stilte buekorpset med 86 gutter på linje og buekorpset var blant de største i byen.

Skansens marsjerer hver onsdag og lørdag i sitt strøk oppe på Skansen.

Skansens marsj:

Av Alfred Madsen

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå skansen,

Hvor fløyfjell skuer ned der på og skogens trær de vakter står!

Mens fanegarden bærer de gamle frem og hjem, de unge

Med gevær alltid ring vil slå om dem.

 

 Gi akt for hederstradisjon! Vår hånd er hevet for å verge

Dem gamle Skansens Bataljon. Vi øke vil dens posisjon

Og sammen vil vi vandre til 140 år vi når og går.

Pass takten, mønstr hverandre! Fremad til samling hver en vår!









Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.

Publisert den: 2004-04-13 (4549 lesninger)

[ Tilbake ]
Content ©