100 års jubileet i 1958 ble en gedigen feiring, med hele 350 Gamlekarer og alltid på den 3. Mai. Navn som kan nevnes i denne forbindelse er Johan Andersen og August D Michelsen. Jubileumsfesten ble avholdt på Gran med 350 + aktive Nordnæsgutter til bords. Det er vel bare Nordnæs som klarer å få dette til når en skal feire. Nordnæs har hatt flere landturer rundt om i Norge og i utlandet. I 1958 bar det til København og to år etter til ishavsbyen Tromsø med hurtigruten. Velkomsten i Tromsø var typisk Bergensk med bergenssangen gjallende under et korps i giv akt. Da 1960 årene kom sank oppslutningen som hos andre buekorps. Knappe 40 soldater var med og dette var en "krise" for Nordnæs sjefen på den tiden. Hva skulle så til for å reise Nordnæs? Jo, et jubileum og en Trondheims tur og alt var gjort. Bataillonen var stor igjen og kunne breie seg ute på Nordnæspynten.
Den store felleslandturen i 1969 ble en historie som er verdt å få med seg. De 3 samarbeids korpsene Nygårds, Dræggens og Nordnæs skulle dette året på en rundreise til Gøteborg i Sverige. Dette medførte mange forberedelser korpsene imellom og smertefritt var det ikke. Den første historien omhandlet landturs medaljen som i den grad ble motarbeidet av Dræggens. Dette hendte for ordne skyld også i 1964,da korpsene dro til Trondheim og Gjøvik. Dræggens måtte føye seg også ved denne anledningen, men noe mot villig måtte sies. Den neste saken ble igjen at Nordnæs sjefen reagerte sterkt på måten Dræggens skulle bruke sin drilltropp i bataljons eksersisen. Her menes det at samtlige korps skulle opptre likt. Dræggens ble myket opp av Nordnæs sjefens argumenter, slik at et kompromiss ble oppnådd. Hva kompromisset gikk ut på, ble det aldri snakket om.
At Nordnæs var et stort korps på denne ture må en legge til for her ble det reagert på deltaker antallet. Ingen Nordnæs gutter skulle måtte bli igjen i Bergen: "for nåkke tull, vi reier med alle" var sjefens klare ordelag. Og slik ble det sannelig også. Reisen gikk så med tog til Vestfold og med båt til Frederikshavn. Der tok vi buss ned til Aalborg. Noen Nordnæs soldater gledet seg til å få se om danskene virkelig hadde et fjell, som det ble sagt: "gå mann, sjef, alt e' jo så flatt her nede". Omvisning i den zoologiske hage ble det tid til før buekorpsene dro videre Aarhus, vårt første stopp. Her ble det fotballkamp imot danskenes beste juniorlag. Det sammensatte buekorps laget slo danskene 4-3.
Turen gikk så videre til Gøteborg hvor en ble overrasket over mottakelsen for her fikk vi brus og skillingsboller. En av slagerne våre var så betenkt at han sa: "Kordan har disse bollene havnet her i Gøteborg?" Liseberg ble Nordnæsguttenes lekeplass nummer 1, her var vi og brukte tivoliet fullt ut. Oppvisning og ordfører hilsninger ble det også tid til før hjemturen for Nordnæs, Dræggens og Nygaard var et faktum. Selv om det var en del debatter og diskusjoner korpsene seg imellom, så var alt glemt ved avreise. Felleslandturen var en gedigen suksess.
I 1981 ble det fotball turnering ute i Nordnæs dalen. Samtlige buekorps spilte imot en annen og det ble sagt at dette var en dal for buekorps. Harry Andersen en av Nordnæs sine Gamlekarer ble valgt inni hovedkomiteen for buekorpsenes dag-98. Han virket som en av to økonomi ansvarlige. I 1997 var Nordnæs byens største buekorps. Hele 140 gutter under korpsets fane og hele 400 Gamlekarer samlet på korpsets 140 års jubileum.
I 1999 reiste Nordnæs Bataillon til Seattle i USA med hele korpset. Dette blir kanskje den lengste buekorps turen noensinne for Nordnæsguttene. Sjefen i 1999 var Arild Iversen.
På 17 mai 1999 fikk Bergen se det stiligste og største buekorpset marsjere i en vakker beskuelse. Nordnæs gutter vær stolte! For der fantes ingen uenighet denne gangen om hvem som var BEST og STILIGST på den 17 mai. Gratulerer så mye!!
Her sjefen og offiserene avbildet ved kulturbydag åpningen 2000
Sjef: Frank Arne Lyngtun. 1 Kompagnisjef: Morten Dahl Sebjørnsen. 2 Kompagnisjef: Gunnar Greve Pettersen. Fanebærer: Jørgen Erlend Grinde.
Nordnes Bataillon fulgte opp i 2001 med en nedgang i antallet gutter og ca 100 var på linje17 mai. På fellesmarsjen dette året var nok Nordnæsguttene best til å slå og marsjere. Batallionen er fremdeles blant byens større buekorps selv med denne nedgangen.
Nordnæs Bataillon marsjerer hver onsdag og lørdag i sitt strøk på Nordnæs.
Nordnæs marsjen
Av Kristian Bing.
Vi hyller Nordnæskorpsets merke, oss tegnet for det unge, sterke,
Det Nordnæsguttene vil lære, de første blant unge være,
og viljen der på rette, seg stadig mål å sette,
:/: vårt eget flagg :/:
som så mang en hedersdag og alltid hevder kjekt sin sak.
Det merke vil vi trofast hedre i all vår ferd og stadig bedre,
Det ildnet har vår ungdoms tanke, fått hjertet mer raskt å banke.
Idet det svunne minnes, det peker mot enn skal vinnes,
:/: vårt eget flagg :/:
som så mang en hedersdag og alltid hevder kjekt sin sak.
Copyright © by Buekorpsene i Bergen All Right Reserved.